RAIJA MATINPALO


Luontaisterapiat ovat hallinneet elämääni muutaman vuosikymmenen.

Aloitin opiskelun v. 1993 klassisella homeopatialla. Sen perään Bachin kukkaterapia, reiki ja kinesiologia: Aivojumppaa, Touch for Healthia, Hyperton-X:ä ja viimeiseksi Holistista kinesiologiaa. Kinesiologiassa käytetään lihastestausta, jolla selvitetään kehon kautta mikä (testattava asia) aiheuttaa stressiä. Kävin puolentoista vuoden mittaisen energiahoitajakoulutuksen ja ajattelin sen sitten riittävän, mutta mihin?

Oli aika kiinnittää huomiota myös fyysiseen kehooni. Ruoka askarrutti, jotain oli mikä ei toiminut. Jostain minulle käsittämättömästä syystä ei kehoni toiminut niin kuin pitäisi, enkä tiennyt mitä syödä voidakseni hyvin. Ajatukseni ja kaikki voimavarani olivat suuntautuneet ihan muihin asioihin tähän asti. Aloitin Metabolic Typing®–ohjelman, luin aiheesta kirjan ja ryhdyin opiskelemaan ohjaajaksi. Koin Metabolic Typing®-ohjelman olevan juuri se fyysinen tuki, jota tarvitsin. Koska kehoni on sairastanut paljonkin elämäni aikana, ei hyvä olo ihan nopeasti palautunutkaan. Metabolic Typing® auttaa alkuun kun ei ole selvää mitä pitäisi syödä eikä keho tunnu voivan hyvin sillä ruokavaliolla, jota noudattaa.

Tutustuin Jonette Crowleyyn messuilla v.2009 ja siitä alkoi Soul Body Fusion® elämässäni!! Soul Body Fusion®:n kanssa oli alusta alkaen selvää, että halusin opettaa sitä muillekin. Niinpä seuraava opettajakurssi, joka suuntautui Pohjois-Eurooppaan oli tähtäimessäni, ja se toteutui syksyllä v.2012 Ruotsissa. Tällä hetkellä pidän Soul Body Fusion® -kursseja, joissa myös sinun on mahdollista oppia nopeasti ja vaivattomasti tämä ihana menetelmä. Lisätietoa aiheesta löydät myös sivuilta www.soulbodyfusion.fi.

Metabolic Typing®:n kaveriksi aloitin myös FDN® -kurssin (2012 ->), joka selvittää erilaisten laboratoriotestien avulla mikäli elimistön epätasapainoon on esim. hormonaalinen tai elimellinen syy, ja niihin voi sitten puuttua luontaislääketieteen keinoin. No, minulta paljastui mm. lukuisia ruokayliherkkyyksiä (MRT® –testi) sekä H-Pylori, jotka hoidin kuntoon.

Vielä minusta tuntui, että jotain puuttuu, kaikki palaset eivät ole loksahtaneet paikoilleen. En kokenut omaavani jotain todella hyödyllisiä ja monipuolisia apukeinoja elämän kaikkia osa-alueita varten…tunsin, etten oikeastaan voi auttaa muita, vaan heidän täytyy joka tapauksessa tehdä kaikki työ itse. Eri terapiat ovat avartaneet silmiäni ja auttaneet näkemään terveyden ja elämän eri näkökulmista ja ymmärtämään paremmin ihmisiä ja heidän tapaansa reagoida eri asioihin tai tapahtumiin.

Ehkäpä se oli Soul Body Fusion®:n ansiota, että löysin minulle uuden PSYCH-K®:n internetistä tammi-helmikuussa v. 2013. Kokeilin heti menetelmää itseeni ja totesin sen avulla pääseväni jonnekin sellaiselle tasolle, joka ei aiemmin ollut minulle mahdollista. Tuntui kuin olisin saman tien saanut mielettömästi energiaa ja mieli kirkastui uudella tavalla. Otin heti selvää seuraavasta kurssista, totta kai halusin oppia kaiken tästä keinosta! Järjestin peruskurssin Suomeen maaliskuusssa 2013. Sen perään jatkokurssi toukokuussa 2013 Ruotsissa, ja lisää...

Belgiassa kävin PSYCH-K ® Health and Wellness Program Workshopin, joka on erityisesti suunnattu optimaaliseen terveyteen ja hyvinvointiin. Maaliskuussa 2014 oli edessä sitten PSYCH-PRO -kurssi Madridissa ja nyt onkin repussa PALJON uusia eväitä niiden teemojen tasapainottamiseen. Nyt olen tyytyväinen PSYCH-K® -fasilitaattori sekä upouusi PSYCH-K® Basic Instructor eli peruskurssin kouluttaja!. Kerrankin tunsin löytäväni sen ”oman juttuni”!

PER-K® on ns. business -versio PSYCH-K:sta. V.2016 keväällä tutustuin siihen eli voin tarjota yrityksille, yrittäjille ja erilaisille yhteisöille heidän tarpeisiinsa räätälöityä apua. PER-K -katalysaattorin tehtävänä on poistaa alitajunnan tasolta mahdollisia uskomuksia, jotka estävät sinua toetuttamasta itseäsi tai pääsemästä niin omiin kuin yrityksenkään tavoitteisiin. Tilanne luo aina stressiä, josta paljon puhutaankin mediassa. PER-K toimii siltana uudenlaiselle yrittämiselle, pois vanhan kaavan ajattelusta uuteen aikaan. Tarpeet ovat erilaisia joten keinojenkin pitää olla erilaisia.

EFT, joka on monille tuttu myös Suomessa astui vielä kerran elämääni toden teolla v.2014 kun tuli tarve paukuttaa tunteita ja tuntemuksia ulos itsestäni. Kävin siitä ammattiin johtavan kurssin.

EFT:n avulla on mahdollista tulla tietoiseksi omista syvällä olevista tunteista ja ajatuksista, jotka ovat johtaneet nykytilanteeseen. Mahtava juttu kun ottaa huomioon, että tietoiseksi tulo on usein ensiaskel negatiivisiksi koetuista tunteista luopumiseen.

Siinä on sellainen tehopakkaus, jolla voin auttaa niin itseäni kuin muitakin eri elämän osa-alueilla, luomaan meille kaikille parempi tulevaisuus tässä ihanassa maailmassa!